Een Stukadoor voor hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen 

Stucwerk Den HaagStukadoors berekenen hun prijzen per vierkante meter en letten hierbij op het soort stucwerk, het type oppervlak en de totale oppervlakte.

Stukadoor prijzen worden berekend per vierkante meter. Daarbij let de stukadoor bij het berekenen van de prijs ook op:

  • het soort stucwerk: spack spuiten is bijvoorbeeld goedkoper dan sierpleister.
  • het type oppervlak: stukadoren van een rechte muur is bijvoorbeeld goedkoper dan het stucen van een plafond. Het plafond is lastiger omdat de stucadoor hier boven zijn hoofd moet werken en dit is lastiger en vermoeiender dan een wand stuccen. Dat verklaart ook het prijsverschil in de m² prijzen van wand en plafond.
  • de totale oppervlakte: het laten stucen van één muur is in verhouding duurder dan een heel huis, omdat een stukadoor minder per vierkante meter rekent bij een grotere klus omdat daar schaalvoordeel te behalen is.

Welke soorten stucwerk zijn er en wat zijn de kosten hiervan? Hieronder geven wij u een opsomming van de soorten en de prijzen per m2;

Spackspuitwerk € 8 tot  € 11
Muren stucen € 9 tot  € 22
Spachtelputz € 14 tot € 23
Plafond stucen € 13 tot € 22

 Er zijn verschillende soorten van stucwerk die als afwerking gekozen kunnen worden.

Voordat u een keuze gaat maken zou u de voor en nadelen van de soorten stucwerk even goed moeten doornemen. Hieronder geven wij een korte uitleg over deze voor en nadelen per afwerkingssoort.

Pleisterwerk : Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag.

Sierpleister: het is een afwerking voor stucwerk. De meest bekende sierpleister is spachtelputz. Dit is één van de vele varianten sierpleisters die er bestaan. Sierpleister is een sterke afwerking waarmee ook de structuur van de muur of het plafond wordt bepaald. U kiest de structuur en daarmee de uitstraling van het oppervlak.

Spachtelputz :   Deze gestructureerde afwerking met een korrel van 0,5 mm tot aan 2 mm is erg hard.Spachtelputz beschadigt niet zo snel maar is erg scherp van structuur. U zou uw arm kunnen bezeren als u er langs zou schaven.

Spuitwerk :   Spuitwerk kan in ieder gewenste korrel grote en kleur. Ook deze afwerking is wat besmettelijker dan spachtelputz
maar zeker niet zo scherp.

Buiten stucwerk : Kan in alle soorten afwerkingen als deze maar cement gebonden zijn.

Spackspuiten : Spack spuitwerk is een korrel die word aangebracht met de spackspuit. Deze korrel is vrij hard en ongeveer 2 mm dik. Wel is spackspuitwerk gevoelig voor eventuele beschadigingen en is niet zo makkelijk te repareren.

TOTAALBEELD

Je hebt nu een goed beeld in de gemiddelde prijzen voor het stucwerk van de muren en/ of plafonds. Het besparen doe je om geen haast te hebben en de offertes tijdig te vergelijken. Als je dit slim aanpakt, kunt je fors besparen op de kosten. De stucadoors hanteren namelijk verschillende prijzen en ze merken het als ze de enige zijn en als het snel afmoet.

Post Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *