STUCWERK

Stucwerk Den HaagStucwerk (ook pleisterwerk genoemd) is het strak en glad maken van muren, wanden en plafonds.De lagen stuc kunnen van enkele mm. tot een paar cm. dik aangebracht worden, zowel binnen als buiten.

Mits het oppervlak, de muur, wand of het plafond, daarvoor geschikt is, kan stucwerk in iedere ruimte toegepast worden. Binnenshuis kunt u dus bijvoorbeeld uw woonkamer, slaapkamer, of (gedeeltes van) uw toilet of badkamer laten bepleisteren. Voor buitenmuren wordt pleister op cementbasis gebruikt. Dit soort cement-gebonden mortel kan ook worden gebruikt voor natte ruimtes als badkamer of sauna.

Sausklaar en behangklaar stucwerk

Stucwerk kan saus- of behangklaar aangeleverd worden. Sausklaar stucwerk betekent dat het oppervlak zo glad en zonder oneffenheden wordt afgewerkt, dat schilderen daarna direct mogelijk is.

Een muur die behangklaar is gestuct heeft nog kleine oneffenheden en is geschikt om behangen te worden of afgewerkt te worden met sierpleister. Een wand die behangklaar is gemaakt is nog onvoldoende vlak om alleen met een verflaag mooi te kunnen afwerken.

Sausklaar stucwerk daarentegen is glad en strak genoeg om geschilderd te worden. Dit is iets duurder dan behangklaar stucwerk, omdat het egaal maken meer werk vergt.

Stucwerk: voordelen

Gladde wanden staan modern en zijn gemakkelijker schoon te maken.

Nog een groot voordeel van gepleisterde muren is dat ze sterk zijn en bestand tegen beschadigingen. Mocht er toch een beschadiging optreden (bijvoorbeeld scheurtjes zoals in nieuwbouwwoningen) is dit gemakkelijk onzichtbaar te repareren. Zulke muren gaan tientallen jaren mee. Daarnaast heeft gips de positieve eigenschap vocht op te nemen en los te laten. Pleisterwerk bevordert hiermee een goede vochtregulering in de betreffende ruimte. Ook gestucte muren bevorderen de thermische isolatie en zijn brandvertragend.

Wij verwerken Knauf-producten en Saint-Gobain Gyproc, wereldwijde marktleiders op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw.
Prijs sausklaar en behangklaar stucwerk:

Behangklaar maken van muren een laagdikte tot 2 mm € 7,00/ m2
Stucwerk voor rechte wanden een laagdikte van 5 — 12 mm € 12,00/ m2
Plafond stucken een laagdikte tot 5 mm € 15,00/ m2
Spachtelputz aanbrengen € 18,00/ m2
Bij grote, lege ruimtes  v.a. 75 m2
Stucen wanden en latex spuiten of rollen
€ 17,00/ m2