HOUTROT HERSTELLEN 

Houtrot herstellen Den HaagHoutrot: oorzaken

Houtrot ontstaat door een samenspel van vocht en zuurstof bij een voldoende hoge temperatuur. Zolang hout droog blijft, gaat het eeuwenlang goed, maar zodra er vocht bij kan, begint vrijwel direct het rottingsproces.

Het begint meestal binnenin het hout en wordt daarom, zeker bij schilderwerk, vaak pas te laat zichtbaar.

Houtrot treedt vooral op in de onderzijde van kozijnen, ramen, kozijnstijlen en deuren. Het  doorprikken van materiaal met een priem geef duidelijkheid. Als het hout onder de verf zacht is, is er sprake van houtrot.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft het ontstaan van houtrot veel minder te maken met de houtkeuze en -kwaliteit dan met de constructie en de wijze van afwerking. Om houtrot tegen te gaan is het belangrijk houtverbindingen zo goed mogelijk waterdicht te houden.

Afhankelijk van de staat van aantasting kunnen aangetaste houtverbindingen door middel van hoogwaardige epoxy worden hersteld. Na herstel is er een ijzersterke blijvende basis voor gedegen schilderwerk. Deze wijze van houtrotherstel is de goedkoopste manier om uw aangetaste kozijn te repareren.

Houtrot repareren met epoxy

Om houtrot te herstellen gebruiken wij epoxy producten van Renovaid Onderhoudssystemen.

Vijf Sterren Schilders is een door Renovaid gecertificeerd bedrijf. D.w.z. onze medewerkers zijn door Renovaid opgeleid om met kennis van zaken deze houtrotherstelproducten toe te passen.

Met Renovaid produkten behoort de kostbare vervanging van kozijnen en eventuele overige gevelelementen — waar mogelijk — tot het verleden. Renovaid staat voor preventief en curatief onderhoud van al uw geveltimmerwerk. Voor dit onderhoud worden speciaal ontwikkelde epoxyproducten, een beglazingssysteem en diverse accessoires op de markt gebracht. Samen vormen zij een compleet onderhoudssysteem, dat het mogelijk maakt houtwerk duurzaam te behouden en zonodig te renoveren.

Houtrot reparatie: goedkope oplossing

Bij het gebruik van deze epoxy pastas hoeft er niet bijvoorbeeld een heel raam of kozijn te worden vervangen, maar wordt slechts het aangetaste hout verwijderd.  Deze plek wordt dan opgevuld met de speciale epoxy. Na uitgeharding heeft deze gerepareerde plek dezelfde eigenschappen als hout en kan eenvoudig worden overgeschilderd.