Wat kost een huis schilderen binnen

Binneschilderwerk Den Haag

De kosten van een schilder kunnen, zeker voor grotere klussen, aardig oplopen. Het is daarom goed om van tevoren ongeveer te weten welke prijzen voor binnenschilderwerk en buitenschildertwerk u kunt verwachten. Zo voorkomt u dat u onnodig veel uitgeeft aan uw schilderwerk! In artikel bespreken we prijzen per uur en vaste prijzen. Ook kijken we nog even naar de garantiemogelijkheden die de meeste schilders u bieden.

Prijzen per uur

De prijzen per uur lopen voor schilders enorm uiteen. Op Markplaats vindt u al amateurschilders voor bedragen rond de €15 per uur, doorgaans mensen die zich voor allerlei uiteenlopende klusjes verhuren. Er zitten uiteraard goede klussers tussen deze zwartwerkers, maar de kans is net zo groot dat u een oplichter tegen het lijf loopt. Zeker met schilderwerk kan dat op de lange termijn moeilijkheden geven: als uw klusjesman bijvoorbeeld rottend hout afdekt zonder er iets over te zeggen, wordt het probleem onder die verf alleen maar groter. En van garantie is al helemaal geen sprake met zulke informele overeenkomsten.

Het is daarom doorgaans veiliger om een professional in te huren. De tarieven zullen dan tussen de €25 en de €45 per uur liggen, exclusief verf en andere materialen. Over het algemeen hangt de prijs vooral af van de hoogte van vraag en aanbod op dat moment, maar er zijn nog enkele factoren waar u op moet letten wanneer u een schilder uitkiest. Garanties en prijzen voor meer- en minderwerk vormen bijvoorbeeld vaak addertjes onder het gras. En als u een grote klus hebt, kan het verstandig zijn om even na te kijken hoe veel mensen er bij het bedrijf werken. Hoe meer werknemers, hoe kleiner de kans dat het bedrijf halverwege de klus niet meer door kan gaan door ziekte of andere omstandigheden.

Wel raden we u aan om, ook met professionele schilders, goed bij te houden hoeveel uren er gemaakt worden. Het beste is om dagelijks aan het einde van de dag aan te geven hoe lang er gewerkt is: dan weet u zeker dat er niet na afloop van de klus nog gedoe ontstaat over de precieze betaling. Tegen die tijd is het namelijk moeilijk om aan te tonen hoe lang de schilders werkelijk bezig zijn geweest.

Vaste prijzen

Voor grotere opdrachten is een vaste prijs doorgaans een veiliger keuze. U loopt dan minder risico dat de kosten enorm oplopen door onverwachte vertraging; zo betaalt u bijvoorbeeld niet extra wanneer er ergens meer houtrot aanwezig blijkt te zijn dan verwacht. Wel doet u er verstandig aan om in het contract te laten vastleggen wanneer de klus klaar moet zijn. Als dit niet duidelijk is, loopt u namelijk het risico dat het onnodig lang duurt voor de schilder aan uw opdracht toe komt.

Als u ervoor kiest een schilder voor een totaalprijs in te huren, hoeft u eigenlijk maar één vraag te stellen: wat zijn de totale kosten, inclusief reiskosten en materiaalkosten? Vergeet hierbij de BTW niet!

In sommige gevallen zijn aanvullende vragen nog wel belangrijk. Zo rekenen sommige schilders wel extra kosten per uur voor onverwacht extra werk. In dat geval is het nuttig om te weten hoe hoog deze uurprijs is. En als u een uiterste afleverdatum hebt afgesproken, zijn er soms nog steeds voorwaarden waaronder die deadline niet geldt – denk bijvoorbeeld aan slecht weer of ziekte. Vraag na wat die voorwaarden zijn.

Algemene prijzen voor binnen -en buitenschilderwerk:

Wat kost een schilder Kosten per uur Kosten per m2
Buiten schilderwerk hout €25 per uur – €45 per uur €25 per m2 – €45 per m2
Binnen schilderwerk hout €25 per uur – €40 per uur €20 per m2 – €40 per m2
Binnen schilderwerk muur sauswerk €25 per uur – €40 per uur €7 per m2 – €15 per m2
Binnen schilderwerk muur spuitwerk €25 per uur – €35 per uur €5 per m2 – €10 per m2

Vijf Sterren Schilders prijzen voor binnenschilderwerk:

Wanden en plafonds handmatig sauzen minder dan 50 m2 vanaf € 8,50 / m2
Wanden en plafonds in een kleur airless spuiten vanaf 50 m2 vanaf € 7,50 / m2
vanaf 100 m2 € 6,00/ m2
vanaf 200 m2 € 5,00/ m2
 Lakwerk op aanvraag
Afdekken vloeren, deuren en kozijnen met stucloper en/of zwaar plastic folie €1,75/ m2

Bovenstaande prijzen zijn inclusief:
— Alle arbeidsuren en voorrijkosten, maar exclusief parkeerkosten.
— Levering professionele latex verf van Caparol of Sigma, superieure kwaliteit matte en schrobvaste muurverf; wit en lichte kleuren;
— Voor ruimten met hogere eisen, stellen wij een afwerking voor met Sigma Perl Supermatte, een hoogwaardige muur- en plafondverf met een mooi, krijtachtig uiterlijk, voor een meerprijs van € 2/ m2.
— Levering afplakmaterialen (tape, papier, folie)
— Het aanbrengen van 2 lagen verf, 100% dekkend
— Verwijderen van alle afplakmaterialen
— Het stofzuigen van de vloeren voor vertrek.

Garantie

Schilderwerk – zeker op buitenkant – moet altijd om de vijf tot acht jaar opnieuw gedaan worden.  Maar dit is sterk afhankelijk van de ligging van de woning: bos, zee, zon, schaduw, etc. Lichte kleuren gaan langer mee. Donkere kleuren nemen meer warmte op dan lichte kleuren. Daardoor gaat donkere verf op hout sneller scheuren of bladderen dan lichte verf. Zeker kwaliteit van de verf is belangerijk. Een hoogglans verf is sterker (gaat langer mee) en geeft een mooie duurzame, bolle glans aan het schilderwerk. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk ook hoe goed het schilderwerk is aangebracht.

De wettelijke garantie is in Nederland twee jaar, volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden voor het Schilders, Behangers- en Glaszetbedrijf Nederland. Eventueel kan de garantie naar drie jaar verlengd worden wanneer u en de schilder het daarover eens zijn.

Ontstaat er binnen die garantieperiode een probleem dat de schilder kan worden aangerekend? Dan zal hij zelf voor het herstel moeten betalen. Dit geldt onder andere voor slecht beschermd buitenschilderwerk of schilderwerk waarbij inferieure materialen gebruikt zijn.

We hopen dat nu voor u de keus voor juist geprijsd binnenschilderwerk en buitenschilderwerk work makelikker te make.

Post Tagged with

Comments are closed.