Goede en voordelige schilder in Den Haag

Schildersbedrijf Den Haag

Soms sturen mensen ons foto’s van hun huis (zoals deze links) en vragen hoe duur het is om hun huis te schilderen.

Wanneer ik kijk naar een dergelijke foto kan ik zeggen dat een professioneel schildersbedrijf voor het schilderen van een dergelijk huis een bedrag tussen de €2.500,= en € 4.500,= kan vragen. Ja, dat is een groot verschil! Natuurlijk kun je je afvragen hoe dat komt. Speelt een van de bedrijven vals? Hoe vindt u dan een goede schilder met een eerlijke prijs?

Ten eerste wil ik aangeven dat de echte kosten van het schilderen van een huis onmogelijk te bepalen zijn aan de hand van een foto alleen. Er zijn vele factoren die meegenomen moeten worden. Hoe is de algehele staat van het hout en het schilderwerk? Is de verf alleen een beetje verpoederd, of is de originele kleur geheel verloren geraakt? Zijn er slecht hechtende verflagen die eerst afgebrand moeten worden voordat er een nieuwe verflaag opgezet kan worden? Of is opschuren en overschilderen genoeg? Zitten er scheuren in de verf? Zit er houtrot onder? In een vochtige omgeving (meer dan 20% vocht in het hout, +5oC en aanwezigheid van zuurstof) kan houtrot zich snel ontwikkelen, met kubieke centimeters per jaar! Het is beter om houtrot snel aan te pakken, omdat het bijvoorbeeld ca. € 400,= kan kosten om een verrot raam te vervangen (voor een eenvoudig raam) of zelfs meer dan € 1.000,= (voor een raam met kozijn).

Een lokale schilder uit Den Haag is beter

Om een goed beeld te krijgen van de werkelijke kosten van het schilderwerk adviseren we om verschillende bedrijven uit de buurt een offerte te vragen. U kunt uw vrienden of buren vragen of zij een goede schilder uit Den Haag kennen, maar u kunt ook zoeken op Google, Marktplaats of op websites waar automatisch meerdere offertes kunnen worden aangevraagd.

Een extra voordeel bij de keuze voor een lokale schilder uit Den Haag is, dat deze zeer waarschijnlijk erg verantwoordelijk te werk zal gaan, omdat hij graag heeft dat zijn klant gunstig over hem spreekt tegen zijn buren, vrienden en familie. Op die manier krijgt hij meer werk in zijn eigen plaats en hoeft geen uren rijtijd te verdoen aan een project in een andere stad. Een lokaal bedrijf kan ook gemakkelijk en snel even langskomen om aan zijn garanties te voldoen, mocht er iets verbeterd of gerepareerd moeten worden.

Maak met iedere schilder afzonderlijk een afspraak voor een inspectie van het uit te voeren schilderwerk en voor het maken van een prijsopgaaf. Het is het beste als u de schilders zelf spreekt. Dan krijgt u gelijk een indruk: zijn ze bijvoorbeeld op tijd? Doen ze een professionele inspectie van het schilderwerk en geven ze probleemplekjes aan? Gebruiken ze een elektronische houtvochtigheidsmeter om houtrot op te sporen of gewoon een priem, of besteden ze helemaal geen aandacht aan mogelijke houtrot? Veel bedrijven schilderen gewoon over probleemplekjes heen en laten het probleem liggen tot de volgende onderhoudsbeurt, 3-4 jaar later, omdat extra werk meer geld kost en de offerte duurder maakt. Zijn ze vriendelijk en beleefd? Ontvangt u ook inderdaad binnen een paar dagen de offerte per post of email?

Goede schilder = goede offerte

Een goede schilder onderscheidt zich aan de hand van een goede offerte. Het is belangrijk dat een  offerte niet alleen een vaste aanneemsom indiceert (zo komt u later niet voor verrassingen te staan), maar ook een duidelijke omschrijving van het werk omvat:

  • welke voorbereidingen zijn er nodig: moet er verf worden weggebrand op sommige plaatsen (met indicatie over de exacte plaatsen) of is het genoeg om de bestaande verflaag eraf te schuren?
  • is er houtrot: hoeveel en op welke plaatsen precies; hoe en met welk materiaal gaan ze het repareren?
  • de te gebruiken verf en wat is de onderhoudscyclus (vraag eventueel productblad),
  • het aantal verflagen dat aangebracht wordt: worden er één of twee lagen grondverf aangebracht en één of twee lagen glansverf?
  • kleuren
  • in welke periode het schilderwerk wordt uitgevoerd, het aantal schilders en het aantal dagen dat nodig is voor de uitvoering van het schilderwerk.
  • een berekening van de materiaalkosten, arbeidsloon en btw-tarief (huizen ouder dan 2 jaar vallen onder het 6% btw-tarief)
  • garantie: hoeveel jaar garantie geeft dit bedrijf? In de schildersindustrie in Nederland wordt er meestal maar 3 jaar garantie gegeven op buitenschilderwerk, maar er zijn bedrijven die een garantie van 4 of misschien zelfs 5 jaar geven.

Wanneer een aanbod al het bovengenoemde bevat heeft u te maken met professionele, goede schilders die weten wat ze doen en de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van hun werk. U kunt zien wat het noodzakelijke onderhoud voor uw huis is en nu kunt u het bedrijf kiezen met de beste service en een eerlijke, goede prijs.

Goede schilder met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Als u op zoek bent naar een goede schilder uit Den Haag willen we niet verlegen doen en natuurlijk onszelf aanbevelen.

Als u een schilderproject aan uw woning of appartement in Den Haag van plan bent, neem dan contact op met ons. Wij komen graag bij u langs om een vrijblijvende en gedetailleerde offerte te maken. Hierbij controleren we natuurlijk ook of uw woning last heeft van houtrot. Ook als u al een andere offerte heeft, doet u er goed aan ons toch te bellen. Wij zijn niet bang om vergeleken te worden met andere schildersbedrijven. In de meeste gevallen bent u bij ons goedkoper uit dan bij één van onze collega’s. Wij zijn ervan overtuigd dat wij – Vijf Sterren Schiders – ook u de beste prijs-kwaliteit verhouding kunnen bieden!

Post Tagged with

Comments are closed.