LATEX SPUITEN

Binneschilderwerk Den Haag

Bij binnenschilderwerk wordt voor kleinere oppervlakken vaak een roller gebruikt, maar het kan ook een mogelijkheid zijn om de latexverf te spuiten. Dit kan verschillende voordelen met zich mee brengen.

Latex spuiten: zeer glad resultaat zonder strepen

Verven met een roller geeft weliswaar een heel verfijnd effect, maar het kan ook voor strepen zorgen, die je bijvoorbeeld heel duidelijk kunt zien wanneer het licht vanaf de zijkanten op de muur in kwestie valt. Dit is een gevolg van de laagdikte en de verdeling van gerolde verf. Door professionele spuitapparatuur voor het binnenschilderwerk te gebruiken voorkom je zichtbare rolbanen en zorg je voor een gladde en exclusieve uitstraling.

Latex spuiten: noodzakelijke voorbereiding

Wel is het belangrijk dat de muren voor het spuiten al heel glad zijn: de afwerklaag die opgespoten wordt, is namelijk heel dun, waardoor eventuele oneffenheden niet worden gecamoufleerd zoals dat nog wel gebeurt wanneer er een roller gebruikt wordt. Het kan daarom nodig zijn om de muren van tevoren te stucen of om ze op een andere manier voor te bereiden.

Latex spuiten: sneller en goedkoper

Een tweede voordeel van spuitwerk is dat het vaak sneller gaat, zeker op lege, grote oppervlakken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een flinke muur of een ruimte die nog leegstaat voor een verhuizing. Omdat we met onze professionele spuitapparatuur in staat zijn om flink door te werken, kost het u doorgaans minder om een muur te laten spuiten dan om hem op de traditionele manier met kwast en roller te laten sauzen.

Spuiten is het antwoord bij bepaalde oppervlakken

Bepaalde oppervlakken met een open structuur zijn bijzonder moeilijk egaal te rollen. Denk bijvoorbeeld aan spuitspac (korelstructuur), dat met zijn kleine putjes en bobbeltjes een flinke uitdaging kan vormen om te schilderen. Ook in zulke gevallen kan spuiten de beste keuze zijn voor een verfijnd en strak resultaat.

Natuurlijk zijn er ook zeker gevallen waar rollers een betere optie voor binnenschilderwerk zijn, bijvoorbeeld bij klein onderhoud. Als u voor goed materiaal kiest, geeft ook dat zeker een mooi resultaat!