BINNENSCHILDERWERK

Binnenschilderwerk Den HaagSchilderwerk zowel binnen als buiten is om twee redenen belangrijk: esthetisch (het moet er mooi uitzien) en technisch (het moet duurzaam houden).

Esthetisch schildert men voor de juiste uistraling; kleur, strakheid en glans verhogen de woonsfeer aanzienlijk en dragen bij tot een prettiger woon- en leefklimaat. Desgewenst kunt u bij ons een professioneel kleuradvies van een huisstylist krijgen.

Bij binnenschilderwerk wordt niet vaak gedacht aan bescherming. Maar ook voor bijvoorbeeld gevelkozijnen geldt dat goed schilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk; dit staat immers in verbinding met elkaar. Het is voor het buitenschilderwerk van belang dat het binnenschilderwerk en de glasafdichting aan de binnenkant in goede staat verkeren en er geen openstaande verbindingen zijn. Anders kan condenswater het hout aan de binnenkant binnendringen en zo ook het schilderwerk aan de buitenkant beschadigen en houtrot doen ontstaan. We controleren dit en repareren het, waar nodig.

De juiste verf voor binnenschilderwerk

Voor uw binnenschilderwerk gebruiken wij als regel een watergedragen verf: acrylverf. Acrylverf is verdunbaar met water.  Voordelen hiervan zijn: verf op basis van water droogt sneller dan alkydverf (op terpentinebasis) en er kunnen dus per dag meerdere lagen worden aangebracht. Hierdoor is het werk sneller voltooid. Daarnaast is deze verf minder vergelend en slijtvaster. Ook is de geur veel minder hinderlijk, dan bij verven op terpentinebasis.

Afhankelijk van de situatie en in overleg met de klant wordt er voor het schilderen van muren en plafonds een bepaald type latex gebruikt; een supermatte verf voor de woon- of slaapkamer of bijvoorbeeld een zijdeglanslatex – schrobvast en zeer goed afwasbaar – voor de keuken.

Naast gewone latex verf bestaat er speciale matte (of zijdeglans) latex verf die goed schrobvast is. U krijgt daardoor geen glimmende plekken waneer u de muren aanraakt of schoonmaakt. Wij raden u aan om dit te gebruiken op plaatsen waar u of uw kinderen de muren vaak aanraken.

Ook zijn er vele verschillende kwaliteiten verf op de markt, beginnend bij €35 voor een 10 liter emmer van Gamma tot en met  €120 voor dezelfde 10 liters van Sigma of Sikkens. Uit ervaring weten wij dat het prijsverschil niet alleen maar door een bekende naam komt. Bij een goedkopere latex zijn duurdere pigmenten vervangen door een veel voordeliger alternatief uit kalk, wat tevens het reinigen van de latex bemoeilijkt; het veroorzaakt baanvorming en u krijgt snel glimmende plekken.  Duurdere verf is van een betere kwaliteit, heeft betere pigmenten, duurdere bindmiddelen en betere  verwerkinseigenschappen. Lees ons artikel “Kwaliteit in verf” voor aanvullende informatie.

Wij hebben veel verstand van verf en willen u graag adviseren over de best passende keuze voor uw binnenschilderwerk. Wij kopen alleen de beste verf voor een goede prijs van onze leveranciers en maken hier geen extra winst op. Dus als u ons kiest krijgt u niet alleen ons vakmanschap, maar ook de beste kwaliteit verf voor een eerlijke prijs.

De meeste latex wordt opgebracht met een roller. Dit geeft altijd een lichte structuur. Er is ook de mogenlijkheid om de latex op uw muur de spuiten.

Latex spuiten voordelen

Vooral bij grote oppervlakken (vanaf 50 m2), en in lege huizen voor de verhuizing is het spuiten sneller en goedkoper dan schilderwerk met de hand. Met onze professionele spuitapparatuur kunnen wij zeer snel egaal spuitwerk aanbrengen. Het spuiten voorkomt een rolstructuur en mogelijke rolbanen op het nieuwe stucwerk en geeft een exclusieve uitstraling. In het bijzonder bij grote muur- en plafondoppervlakken met licht van opzij, zijn storende verfstrepen goed te zien. Bij het werken met een verfroller is dit lastig te voorkomen.

De muren moeten zeer glad zijn als de latex wordt gespoten. Met de roller kun je nog het een en ander camoufleren omdat de opgebrachte latex enige structuur heeft. Bij latex spuiten is de afwerklaag superglad. Je kunt het vergelijken met het lakspuiten van een auto; de motorkap moet superglad zijn, anders blijf je oneffenheiden zien, ook als er verf op zit. Hetzelfde geldt voor latex spuiten. De voorbereiding van de muren is daarom heel belangrijk.

Vijf Sterren Schilders prijzen voor binnenschilderwerk

Wanden en plafonds handmatig sauzen (kleur wit) minder dan 50 m2 vanaf € 8,50 / m2
Wanden en plafonds handmatig sauzen Vanaf 50 m2 vanaf € 7,50 / m2
Wanden en plafonds in een kleur airless spuiten vanaf 50 m2 vanaf € 7,50 / m2
vanaf 100 m2 € 6,00/ m2
vanaf 200 m2 € 5,00/ m2
 Lakwerk op aanvraag
Afdekken vloeren, deuren en kozijnen met stucloper en/of zwaar plastic folie € 1,75/ m2

Bovenstaande prijzen zijn inclusief:
— Alle arbeidsuren en voorrijkosten, maar exclusief parkeerkosten.
— Levering professionele latex verf van Caparol of Sigma, superieure kwaliteit matte en schrobvaste muurverf; wit en lichte kleuren;
— Voor ruimten met hogere eisen, stellen wij een afwerking voor met Sigma Perl Supermatte, een hoogwaardige muur- en plafondverf met een mooi, krijtachtig uiterlijk, voor een meerprijs van € 2/ m2.
— Levering afplakmaterialen (tape, papier, folie)
— Het aanbrengen van 2 lagen verf, 100% dekkend
— Verwijderen van alle afplakmaterialen
— Het stofzuigen van de vloeren voor vertrek.