DIENSTEN

Vijf Sterren Schilders is specialist op het gebied van buiten- en binnenschilderwerk, stucwerk en behangen in zowel woonhuizen als bedrijfsgebouwen in Den Haag en omgeving.

Met ons kunt U rekenen op een kritische kijk naar de staat van onderhoud van uw pand, een vakkundig advies en een duurzaam en mooi eindresultaat binnen het gestelde budget. Goed en tijdig onderhoud is de basis voor duurzaamheid van uw pand.

Voordat wij aan het schilderwerk beginnen, zorgen wij eerst dat de ondergrond voor­behandeld is en waar nodig het houtwerk (met mogelijk houtrot), gaten in het zink van de dakgoot (die vaak houtrot veroorzaken) en gebroken voegwerk gerepareerd wordt. We werken samen met een timmerfabriek in Den Haag en zullen daar waar nodig op maat deuren of kozijnen vernieuwen, als deze te zeer zijn aangetast door houtrot.

Door een zorgvuldige en vakbekwame aanpak, vaak op basis van een verftechnisch advies, kunnen wij een kwaliteitsgarantie van tot 7 jaar verschaffen. Bovendien is het mogelijk een meerjaren onderhoudsplan op te stellen om zo de kwaliteit van uw vastgoed te waarborgen.

Binnen- en Buitenschilderwerk

Schilderwerk is om twee redenen belangrijk: esthetisch (het moet er mooi uitzien) en technisch (het moet duurzaam houden).

Esthetisch schildert men voor de juiste uistraling; kleur, strakheid en glans verhogen de woonsfeer aanzienlijk en dragen tot een prettiger woon- en leefklimaat bij. Bij ons kunt u een professioneel kleuradvies van een huisstylist krijgen.

Bij binnenschilderwerk wordt niet vaak gedacht aan bescherming. Maar ook voor bijvoor­beeld gevelkozijnen geldt dat goed schilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk; dit staat immers in verbinding met elkaar. Het is voor het buitenschilderwerk van belang dat het binnenschilderwerk en de glasafdichting aan de binnenkant in goede staat verkeren. Anders kan condenswater het hout aan de binnenkant binnendringen en zo ook het schilderwerk aan de buitenkant beschadigen en houtrot doen ontstaan. We controleren dit en repareren het, waar nodig.

Technisch schilderen is nodig voor bescherming. Als het schilderwerk goed is uitgevoerd houdt u de onderhoudskosten zo laag mogelijk en behoudt uw woning of bedrijfspand zijn waarde. Daarom werken wij uitsluitend met topkwaliteit Sigma producten. Uw huis wordt voorafgaand aan de werkzaamheden grondig geïnspecteerd op schades aan de houten en minerale bouwdelen. Na deze inspectie maken wij een plan van aanpak dat voorziet in een langdurige bescherming van uw huis.

Spuitwerk

Met onze professionele spuitapparatuur kunnen wij zeer snel egaal spuitwerk aanbrengen. Het spuiten voorkomt een rol structuur en mogelijke rolbanen op het nieuwe stucwerk en geeft een exclusieve uitstraling! Vooral bij grote oppervlakken (vanaf 50 m2), en in lege huizen vóór de verhuizing is het sneller en goedkoper dan schilderwerk met de hand.
Sfeer- en Kalkverf

Kalkverf
Kalkverf is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Het is schimmel- en moswerend en voorkomt vochtproblemen. Kalkverf is poederig en zacht en is heel geschikt om een uniek streperig of wolkerig effect en een warme sfeer te creëren.

Krijtverf
De milieuvriendelijke, minerale krijtverf geeft een zeer mat en fluweelachtig uiterlijk resultaat, maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen van kalkverf. Krijtverf is een zeer matte poederige muurverf met een kalkmat uiterlijk. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd, waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.

Behangen

Ook voor wandbekleding kunt u bij ons terecht. We kunnen u een (waste range?) bieden van prachtig behang en glasvezel van een professioneel merk Intervos. Mede aan de hand van onze vele catalogi met vele prachtige voorbeelden, kunnen wij u adviseren over de beste en mooiste mogelijkheden in uw specifieke situatie. We do not add any extra on material costs, so you get factory prices which are generally lower that by Gamma or Praxis (deze zin zou ik weglaten).

Stucwerk

Naast schilderwerk zijn we gespecialiseerd in stucwerk!

Omdat wij het stucwerk en sauswerk in eigen hand houden, bent u verzekerd van een superstrak en mooi eindresultaat! Wij hebben ook ervaring in het herstellen van monumentale plafonds en het plaatsen van sierlijsten. Daarnaast bieden we ook een aantal decoratieve stuctechnieken o.a. Coristil en/of Tadelakt.

Decostuc/Coristil

Geeft uw wand boven het aanrecht, in de badkamer, boven de schouw of in het trappenhuis een marmeren uitstraling door middel van een exclusieve Italiaanse stuctechniek met Coristil.
Coristil is ongetwijfeld één van de oudste types van decoratieve wandbekleding, maar het werd vooral gebruikt vanaf de 16de eeuw, toen de architect Andrea Palladio het toepaste in de prachtige Venetiaanse gebouwen. Deze stijl kenmerkte heel zijn werk en verspreidde zich in de 17de eeuw over heel Europa. Coristil is een anorganisch, mineraal product voor binnen en buiten met een antiek uitziend marmereffect. Het is een hygroscopisch product dat reageert op vocht in de lucht: het absorbeert overtollig vocht en geeft vocht weer af wanneer er een tekort aan vocht is. Het is hierdoor een uitstekende wandafwerking voor badkamers.