De vele pluspunten van stucwerk

Wanneer je aan het verbouwen bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws, zijn er vele opties om uit te kiezen. Wij raden stucwerk zeker aan. Het mooie design alleen al is een reden om hiervoor te kiezen. Daarnaast zorgt stucwerk voor een stijging van de waarde van de woning. Bovendien bevordert stucwerk de isolatie, is het brandvertragend en heeft het een vochtregulerende werking. Genoeg redenen dus om hiervoor te kiezen!

Mooi design

Stucwerk geeft een mooie strakke afwerking. Dit geeft de woning een extra dimensie. Je kunt ervoor kiezen om het stucwerk glad te laten strijken, maar er kan ook een structuur worden aangebracht. Hierdoor zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Dat zorgt ervoor dat stucwerk altijd bij jouw woning kan passen.  Zo maak je elk huis tot een compleet plaatje. Het zorgt ervoor dat een huis er echt ‘af’ uitziet. Met de juiste inrichting voelt jouw huis hierdoor als een echt thuis. Dat is natuurlijk het belangrijkste dat er is!

Stijging van de waarde van de woning

Omdat bijna iedereen stucwerk waardeert, zorgt het voor een stijging van de waarde van de woning. Het stucwerk zorgt ervoor dat de afwerking er mooi uit ziet. Dit betekent dat toekomstige kopers een beter plaatje in hun hoofd krijgen van jouw huis. Een waardestijging is natuurlijk erg mooi meegenomen! Zelfs als je nu nog niet denkt aan verkopen, is dat altijd mooi om te weten. Denk je wel aan verkopen, dan zorgt dit voor een goede stijging van de huizenprijs. De prijs van het stucwerk is minder dan de waardestijging die gaat plaatsvinden. Dat maakt het dus een goede investering voor nu of later.

Stucwerk bevordert de isolatie

Stucwerk zorgt voor een extra laagje in huis. Hierdoor verhoogt het de isolatiewaarde van een huis. Dit kan aardig schelen in de stookkosten. Dat is dus een mooie besparing die je hiermee bewerkstelt. Op een snelle manier kun je zo op jaarbasis veel geld besparen. Het huis is hierdoor ook meteen een stuk makkelijker warm te krijgen. Vooral in de wintermaanden is dat natuurlijk erg fijn. Zo wordt het snel warm en hoef je het niet koud te hebben.

Brandvertragend

Stucwerk werkt brandvertragend. Dit is een erg veilig idee. Wanneer er brand zou uitbreken, vertraagt stucwerk dit voor je. De tijd die je daarmee wint, kan net het verschil maken. Het is daarom een fijn extra voordeel van stucwerk. Stucwerk kan dus als een brandveiligheid maatregel worden gezien. Dit is natuurlijk gewoon een fijn bijkomend voordeel. Het is natuurlijk wel belangrijk om andere brandveiligheid maatregelen te nemen.

Vochtregulerende werking

Er is speciaal vochtregulerend stucwerk. Dit stucwerk zorgt er speciaal voor dat jouw muren droog blijven. Ook de wand blijft door dit speciale stucwerk. Ander metselwerk of stucwerk droogt hierdoor een stuk sneller. Dat is een mooi voordeel. Natuurlijk is gewoon stucwerk ook deels vochtregulerend. Dit is dus ook een voordeel van normaal stucwerk. Als je erg last hebt van vocht, is speciaal vochtregulerend wel een betere keuze. Je lost hier een probleem namelijk beter op.

Stucwerk Den Haag

Post Tagged with

Comments are closed.