Stukadoor prijzen worden berekend per vierkante meter

Stucwerk Den Haag

De prijs van stucwerk kan erg verschillen. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van verschillende manieren om het stucwerk te regelen. Je kunt kiezen voor een zwartwerker, maar ook voor een gespecialiseerd bedrijf. Wij zetten de voor en nadelen voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

Dilemma: zwartwerkers of gespecialiseerd bedrijf

Wanneer je gaat zoeken door wie je het stucwerk kan laten regelen, kom je waarschijnlijk voor een dilemma te staan. Je kunt namelijk kiezen tussen zwartwerkers of een gespecialiseerd bedrijf. Allebei deze opties hebben hun eigen voordelen en nadelen natuurlijk. Het is wel erg belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Prijs

De prijs van stucwerk kan erg verschillen. Dit ligt natuurlijk allereerst aan de manier van stucen die je kiest. Je kunt namelijk kiezen voor glad stucwerk en stucwerk met structuur. Daarnaast bestaat er ook speciaal vochtregulerend stucwerk. Er kan wel een globale schatting worden gemaakt. Stucwerk door een zwartwerker kost ongeveer 8 euro per vierkante meter. Voor 150 vierkante meter betaal je bij een zwartwerker dus gemiddeld 1200 euro. Als je bij een gespecialiseerd bedrijf gaat kijken, zijn de kosten anders. Deze zijn ongeveer 15 a 18 euro per vierkante meter. Voor 150 vierkante meter betaal je bij een gespecialiseerd bedrijf dus ongeveer 2250 a 2700 euro. Hieruit zou je dus kunnen opmaken dat een zwartwerker de beste keuze is. Deze is immers de goedkoopste. Of dat ook zo is, lees je hieronder.

Kwaliteit

Als je gaat kijken naar kwaliteit, wordt het bovenstaande verhaal al wat anders. Van een zwartwerker weet je namelijk niet zoveel als je deze hebt gevonden. Bij een gespecialiseerd bedrijf kun je wel ervaringen van anderen lezen. Ook heeft zo’n bedrijf vaak een reputatie hoog te houden. Slechte kwaliteit leveren betekent dat het bedrijf slecht kan gaan. Dit kunnen zij zich dus een stuk minder veroorloven dan ook zwartwerker. Hierdoor werken gespecialiseerde bedrijven dan ook toe naar kwaliteit. Bij zo’n bedrijf heb je dus veel meer kans op een goede kwaliteit.

Daarnaast zorgen zij ook voor nazorg. Dit betekent dat jouw huis netjes wordt opgeruimd. Als je kiest voor zwartwerkers, kun je daar niet op rekenen. Daarnaast staat er nergens wettelijk vastgelegd dat de zwartwerker voor jou werkt. Als deze besluit te vertrekken en niets meer te laten horen, dan heb jij geen poot om op te staan.

Garantie

Een zwartwerker kan zeggen dat hij of zij jou garantie geeft. Of dit ook wordt nageleefd, weet je niet. De overheid weet namelijk niet dat deze persoon voor jou heeft gewerkt. Als er iets gebeurd of kapot gaat, heb je niemand om op terug te vallen. De keuze voor een gespecialiseerd bedrijf is dus veel slimmer. Als zij garantie geven, moeten zij dit ook nastreven. Doen ze dit niet, dan heeft dat gevolgen voor het hele bedrijf. Je hebt namelijk zwart op wit staan dat dit bedrijf voor jou werkt.

Conclusie

Als je al deze dingen bij elkaar optelt, is het dus een stuk slimmer om bij stucwerk te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf. Dit is wel een stukje duurder, maar levert uiteindelijk veel meer op. Goedkoop kan duurkoop worden. Bij een gespecialiseerd bedrijf ben je bijna verzekerd van kwaliteit, goede communicatie en garantie. De gok wagen met een zwartwerker kan, maar is zeker niet aan te raden.

Post Tagged with

Comments are closed.