Goede schilder Den Haag

Schildersbedrijf Den HaagSoms sturen mensen ons foto’s van hun huis (zoals deze links) en vragen hoe duur het is om dit te schilderen.

Aan de hand van een dergelijke foto kan een professioneel schildersbedrijf een bedrag tussen de € 2.500,- en €4.500,- vragen. Ja, dat is een groot verschil! Je kan je afvragen hoe dat komt; speelt een van de bedrijven vals? Hoe weet je wat een eerlijke prijs is?

Ten eerste willen we aangeven dat de kosten van het schilderen van een huis onmogelijk te bepalen zijn aan de hand van alleen een foto. Er zijn vele factoren die meegenomen moeten worden!

Hoe is de algehele staat van het hout en schilderwerk? Is de verf alleen een beetje verpoederd of is de originele kleur verloren? Zijn er slecht hechtende verflagen die eerst afgebrand moeten worden voordat er een nieuwe verflaag opgezet kan worden? Of is opschuren en overschilderen genoeg? Zitten er scheuren in de verf, vooral in de overgang tussen ramen en kozijnen en zit er houtrot onder? In een ongunstige omgeving (meer dan 20% vocht in het hout en zuurstof) kan houtrot zich snel ontwikkelen, met kubieke centimeters per jaar. Het is beter om houtrot snel aan te pakken, omdat het € 300,- à € 400,- kan kosten om een verrot raam te vervangen (voor een eenvoudig raam) of zelfs meer dan € 1.000,- voor een raam met kozijn.

Om een goed beeld te krijgen van de werkelijke kosten van het schilderwerk bevelen we aan om verschillende bedrijven (minimaal 3) te vragen om een offerte. U kunt uw vrienden of buren vragen of zij een goede schilder kennen, maar u kunt ook zoeken op Google, Marktplaats of op websites waar automatisch meerdere offertes kunnen worden aangevraagd.

Maak dan met iedere schilder afzonderlijk een afspraak voor een inspectie van het uit te voeren schilderwerk en voor het maken van een prijsopgaaf. Het is aan te raden om de schilders zelf te spreken. Dan kun je al een selectie maken: zijn ze op tijd? Doen ze een professionele inspectie van het schilderwerk en geven ze probleem plekjes aan? Gebruiken ze een elektronische houtvochtigheidsmeter om houtrot op te sporen of gewoon een priem of besteden ze helemaal geen aandacht aan mogelijke houtrot? Veel bedrijven schilderen gewoon over probleem plekjes heen en laten het probleem liggen tot de volgende onderhoudsbeurt, 3-4 jaar later, omdat extra werk meer geld kost en de offerte duurder maakt. Zijn ze vriendelijk en beleefd?

En dan ontvang je, een paar dagen later, de offertes per post of email.

Het is erg belangrijk dat een offerte niet alleen een vaste aanneemsom indiceert (zo kom je later niet voor verrassingen te staan), maar ook een duidelijke omschrijving van het werk:

  • welke voorbereiding is nodig: moet er verf weggebrand worden op sommige plaatsen (indicatie over de precieze plaatsen) of is het genoeg om de bestaande verflaag eraf te schuren?
  • is er houtrot: hoeveel en op welke plaatsen precies; hoe en met welk materiaal gaan ze het repareren?
  • de te gebruiken verf en wat is de onderhoudscyclus (vraag eventueel productblad),
  • het aantal verflagen dat aangebracht wordt: worden er één of twee lagen grondverf aangebracht en één of twee lagen glansverf?
  • kleuren
  • in welke periode het schilderwerk wordt uitgevoerd, het aantal schilders en het aantal dagen dat nodig is voor de uitvoering van het schilderwerk.
  • een berekening van de materiaalkosten, arbeidsloon en btw-tarief (huizen ouder dan 2 jaar vallen onder het 6% btw-tarief)
  • garantie: hoeveel jaar garantie geeft dit bedrijf? In de schilderindustrie in Nederland wordt er meestal maar 3 jaar garantie gegeven op buiten schilderwerk, maar er zijn bedrijven die een garantie van 4 of misschien zelfs 5 jaar geven.

Wanneer een aanbod al het bovengenoemde bevat heb je te maken met goede, professionele schilders in Den Haag of omgeving die weten wat ze doen en de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van hun werk. Je kunt zien wat het noodzakelijke onderhoud voor jouw huis is en nu kun je het bedrijf kiezen met de beste service en een eerlijke prijs.

Post Tagged with

Comments are closed.