Glasvezelbehang, Glasweefselbehangen Renoflies

Behangen Den HaagEen populair materiaal om de muur mee te behangen vandaag de dag is het zogenaamde glasvezelbehang. Veel mensen hebben de veelzijdigheid van dit materiaal ontdekt en deze groep is nog steeds groeiende. Dat is natuurlijk niet voor niets, maar daarover later meer. Eerst is het goed om te weten wat glasvezelbehang nu eigenlijk precies is. De juiste kennis van het materiaal vergemakkelijkt immers het werken ermee en daarmee komen jouw muren en wanden er natuurlijk veel mooier uit te zien.

Verzamelnaam

Glasvezelbehang is eigenlijk meer een verzamelnaam dan een behang op zich. In de volksmond spreken we dan ook vooral over glasvezelbehang, maar onder de glasvezelbehangsoorten die onder deze noemer schuil gaan zijn de volgende:

  • Glasweefselbehang: deze term heb je ook vast wel eens gehoord. Van de glasvezelbehang soorten is dit een veel gebruikte variant. Deze soort glasvezelbehang bestaat uiteraard uit glasvezels, maar deze zijn zo geweven dat er een zeer sterk materiaal ontstaat. Het is in verschillende diktes verkrijgbaar, maar het blijft te allen tijde een materiaal dat gemakkelijk aan te brengen is op wanden en muren.
  • Glasvliesbehang is een tweede variant uit de serie glasvezelbehang soorten. Deze soort wordt geperst van glasvezels en is daardoor ook een sterk materiaal. Doordat glasvliesbehang vaal glad is van structuur is deze eenvoudig en naadloos aan te brengen op de muur. Bijkomend voordeel is dat dit sterke materiaal ook voor bescherming en versteviging van muren en wanden zorgt.
  • Renovlies: renovliesbehang is de laatste uit de reeks glasvezelbehang soorten. Net als het glasvliesbehang betreft het ook hier een geperste variant, maar dit maal is er ook papier aan de glasvezels toegevoegd. Met name bij oudere wanden en muren wordt dit materiaal toegepast, om zo extra versteviging te bieden.

Veelzijdig materiaal

Wat voor alle glasvezelbehangsoorten geldt is dat het een sterk en veelzijdig materiaal is. Daarnaast zijn een aantal glasvezelbehang soorten ook in verschillende structuren verkrijgbaar. Naast de verstevigende en beschermende functie is glasvezelbehang hiermee ook nog eens een heel decoratief materiaal. Het laat zich uitstekend overschilderen met een latexverf en het grote voordeel hiervan is dat je, naast de zelfgekozen structuur van het glasvezelbehang, ook je eigen kleur kunt kiezen. Hiermee creëer je dan ook jouw geheel eigen stijl.

Glasvezelbehang soorten aanbrengen.

Alle glasvezelbehang soorten zijn, zeker voor de meer ervaren klusser, goed aan te brengen op de muur. Het is niet zo dat elke soort glasvezelbehang zijn eigen manier van aanbrengen vergt. Vaak gaat er in het behangen, ongeacht welke soort je gebruikt, veel tijd zitten. Tijd is vandaag de dag een kostbaar goed en misschien wil je wel heel graag een ander interieur of besteed je jouw tijd liever aan een andere klus in het geval je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht. Het is dan goed om te weten dat je het aanbrengen van glasvezelbehang ook uit kunt besteden. Voor een professioneel bedrijf is dit appeltje-eitje en de kosten vallen reuze mee. Bijkomend voordeel van het uitbesteden van deze klus is dat je zelf niet in de rotzooi zit (netjes werken is immers ook een vak). Daarnaast is de tijdsbesparing enorm en kun jij jouw tijd besteden aan de klus die jij graag doet.

Hoe dan ook, behangen met glasvezelbehang is een prima keuze wanneer je van plan bent om je interieur eens onder handen te nemen. De glasvezelbehangsoorten verschillen licht van elkaar, zodat er ook voor jouw wand of muur een soort voor handen is!

 

Comments are closed.